Masspsykosen

Med detta blogginlägget gör jag debut som ”bildmakare” under pseudonymen Zorry. Det fanns visst ett svenskt band med samma namn i början på åttiotalet, men det är väl glömt nu. Jag är ingen EWK, men hoppas att någon fler har glädje av detta, men än jag själv 🙂

modern_svensk_kultur

Man kan bara konstatera att den sjukdom som länge har lamslagit folket i USA, nu har fått ett fullständigt grepp även om det Svenska folket.

Aldrig tidigare har medvetenheten varit sämre och intresset för sanningar, politik, rättvisa, fackligt arbete och sin egen och barnens framtid varit svalare.

Nu håller vi fjärrkontrollen till TV:n med höger hand och iPad:en i den vänstra, samtidigt som vi knorrar lite och eventuellt missnöjesröstar. Det är chatt, SMS, spel och underhållning i stora doser, medan dokumentär och samhällsdebatt får stå tillbaka.

Makthavarna, imperialisterna, eliten dvs de som sitter på kapitalet och den verkliga makten, har dragit ner nattmössan över våra ögon, i form av kontrollerat, lättsamt, vanebildande, meningslöst mediainnehåll som väller ut i otaliga TV-kanaler och döljer verklighetens orättvisor. Vaggvisan består av reklamradio med hits och lättsmält, glättigt och meningslöst pladder mellan låtarna.

Det är för de flesta viktigare att under kaffepausen prata om vem som borde ha vunnit Idoltävlingen eller fotbollsmatchen i Spanien, än hur landet och kommunen ska utvecklas. Den politiska diskussionen som finns följer glatt det spår som makthavarna stakat ut för att avstyra fokus från de viktiga frågorna, som sopas under mattan.

Vi nöjer oss med att konstatera att SD är en skam för Sverige, för vi är ju inte rasister, så vi röstar väl traditionsenligt, den här gången kommer de styrande lyssna på folket och ta kloka beslut, för allas väl.

Men det kommer inte att hända. En liten grupp av de rikaste människorna i Sverige och världen har i dagens skendemokrati den verkliga makten och arbetar oförtrutet vidare med att skaffa total kontroll över världsmarknaden. Våra politiker håller som bäst på att rulla ut röda mattan för imperialisterna genom TTIP, möjligen över någon liten tröskel.

Ingen enskild härskare har makten, det är komplicerade maktstrukturer, gömda bakom investeringsbanker och fonder. Inga stora demonstrationer syns till, ingen strejk, ingen tittarstorm eller namninsamling. Folk är i allmänhet apatiska, aningslösa eller ointresserade.

Det man kan hoppas är att hotet om nästa världskrig, det ökade våldet i samhället och motsättningarna i samhället gör att medborgare och kommuninnevånare lyfter på nattmössan och förhoppningsvis navigerar rätt på sin iPad, börjar engagera sig och slåss för rättvisa och makt åt folket.

Vi behöver folkstyre, verklig demokrati, makt i sakfrågor, inte politisk elit, blockpolitik som påminner om de första handfaten med en kall- och en varmvattenkran. Man kunde förvänta sig att de människor som utgör en så stor politisk organisation som Socialdemokraterna skulle föreslå direkt demokrati, men det lär inte hända.

Vi behöver inte ett styrelseskick som låter yrkespolitiker med ena foten i finansvärlden styra med goda råd från kapitalistlobbyn. Jag säger som Russel Brand, vad vi behöver är en revolution, vi är myndiga, vi ska inte nöja oss med mindre än makten åt folket!

En intressant politisk förening som inte har något program utan bara vill införa och upprätthålla direkt demokrati är Direktdemokraterna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s